Skip to main content

Aquesta podria ser una solució per a fer un àpat lleuger i molt, molt nutritiu. D’això, els experts en nutrició ens podrien dir coses molt interessants. Des de temps ancestrals s’ha barrejat el cereal amb el llegum, però és ara, amb els avenços científics i amb els estudis fets fins a l’actualitat, que s’ha comprovat dels efectes beneficiosos que té barrejar aquests dos tipus d’aliments. Si barregem arròs amb llenties permetem una millor absorció dels minerals del llegum, segur que això ens ho sabrien explicar encara millor els professionals de la nutrició.

Però el que encara és millor és que aquesta absorció també passa amb la pasta, si la barregem amb cigrons, o pèsols, o bé fem els tradicionals “potages” de pasta, arròs, mongetes, ciogrons, verdures,.. en fi, qualsevol d’aquestes combinacions permet absorbir millor al nostre organisme tots els nutrients que ens aporten cereals i llegums. I per què no fer-ho, doncs? Avui podríem dir que arròs i llenties fan una bona simbiosi.. SEMPRE SÓN BONS COMPANYS AL PLAT.

Ingredients:
50 g de llenties
50 g d’arròs integral
1 porro
50 g de rossinyols (o altres bolets)

Bullim l’arròs integral, durant 20 minuts. I després, barregem les llenties cuites, ho barregem tot en una paella. En un altre cassó a part hi posem una mica d’oli i hi posem el porro tallat en juliana i els rossinyols. Els salpebrem i deixem que tot s’enrosseixi.
Quan l’arròs i les llenties ja siguin calentes les emplatem i per damunt hi posem el sofregit de porro i rossinyols. Si ens ve de gust, també hi podem incroporar una mica de formatge parmesà ratllat, que hi donarà un toc salat interessant.