Skip to main content

El benefici de menjar un bon pollastre.

Dins el món de la carn, el pollastre pertany al grup de l’ anomenades “carns blanques”. Té aquest nom simplement pel color.

Es tracta d’ una carn que és fàcil de diferir i és molt tolerada pels qui pateixen trastorns digestius, ja que el seu teixit és més fàcil de desintegrar.

En el nostre país és la carn més consumida, amb una mitjana de consum de 24 kg/hab. És un aliment molt versàtil a l’ hora de cuinar-lo. Tenim moltíssimes receptes al nostre abast i és una carn recomanada pels metges, sempre que fem un consum racional.

Es pot subministrar als nens de ben petits i també recomanat per les mares gestants i lactants.

Si analitzem 100 grs de pollastre trobarem que té un percentatge d’aigua del 75%. El seu valor calòric està entre 110 i 130 kcal. Té un alt nivell de proteïnes, aportant entre 25 i 30 grs.

Parlem d’una carn d’ altíssima qualitat, que conté tots els aminoàcids essencials. De baix contingut en greix en 11 grs per cada 100 grs de carn i una alta digestibilidad.

Com a dades  anecdòtiques podem dir que la cuixa de pollastre és la part que aporta més greix, encara que sigui poc i que el pit de pollastre té un elevadíssim contingut en seleni, que cobreix el 70% dels requeriments diaris d’un adult.

 

No tots els pollastres són iguals

Que la carn sigui més bona o menys depèn de dues coses fonamentals: la confortabilitat dels animals i la seva alimentació. Entenem per confortabilitat el lloc on aquests animals han viscut.

Hi ha granges industrials on són criats de forma intensiva, amb creixements espectaculars a base de malnutrir-los, amb antibiòtics, hormones i altres factors  i també hi ha granges on fem les coses diferents, on els pollastres són alimentats amb productes naturals i on tenen un espai adequat a les seves necessitats.

Dins dels pollastres hi ha diferents categories i en el nostre cas, fem servir sempre pollastre groc català categoria “extra”. És la millor categoria, és el millor pollastre.