Skip to main content

El beneficis de menjar espinacs cada dia

Les verdures són aliments que hem d’introduir en la nostra dieta diària si volem tenir una vida més saludable. Els experts els recomanen pels seus alts nivells de vitamines i minerals específics que ajuden a prevenir algunes malalties i el correcte desenvolupament del cos. Si bé depenent del tipus de verdura la nostra salut millorarà en punts concrets, com la reducció de colesterol o la pèrdua de pes, hi ha una verdura de les més completes per al nostre cos: els espinacs.

Els espinacs són un aliment saludable que podem introduir fàcilment en la nostra vida quotidiana. Al Ser una verdura versàtil fa que es pugui  combinar amb molts altres aliments i es pot consumir tant cru com cuinat. El seu consum és recomanat per nutricionistes experts de tot el món perquè ens aporten molts beneficis.

Cor sa

Els espinacs contenen glicolípids que milloren la producció d’un vasodilatador natural del cos: l’òxid nítric. Aquesta molècula fa que els vasos sanguinis es dilatin, millorant així la circulació sanguínia i causant una reducció de la pressió arterial.

Prevenció de la diabetis

 El magnesi és responsable de regular el nivell de sucre en la sang d’una persona, per la qual cosa és molt important prevenir la diabetis. Encara que moltes verdures contenen una gran quantitat de magnesi, els espinacs destaca per sobre de tot, ja que només una tassa d’espinacs representa el 6% del valor diari requerit de magnesi.

Sentir-se més feliç

 Alguns nutrients afecten directament el nostre estat emocional com el magnesi. L’alt nivell de magnesi que els espinacs tenen,  ajuda al cos a generar més serotonina i millorar l’estat d’ànim d’una persona.

Desenvolupar músculs

 La gran quantitat de nitrats que contenen  ajuda a les persones a desenvolupar els seus músculs. Aquests compostos milloren les contraccions musculars i el flux sanguini pel que ajuden a una persona a tenir més  resistència mitjançant l’entrenament més llarg i amb major intensitat.

Sentir-se més saciat

 Els espinacs és un aliment molt recomanable a l’hora de perdre pes a causa del seu alt nivell de fibra. Els aliments d’alta fibra solen ser baixos en calories i fan que una persona es mantingui satisfeta durant molt més temps, ajudant-los a no menjar.

Pell sana

 Els espinacs contenen diferents nutrients que són molt beneficiosos per a la pell. Mentre que els antioxidants alenteixen l’oxidació d’altres molècules cutàniques, la vitamina E la protegeix dels raigs UV del sol i la vitamina C ajuda al col·lagen amb elasticitat cutània.

Prevenció de l’ictus

 L’ús d’espinacs regula la pressió arterial del seu cos perquè pugui prevenir un accident cerebrovascular. Això es deu a la gran quantitat de potassi que tenen  que relaxa els vasos sanguinis i impedeix que l’alt nivell de sodi provoqui problemes de pressió en les artèries.

Ulls més saludables

 Dos antioxidants d’espinacs, luteïna i zeaxantina, protegeixen els ulls dels raigs del sol. Aquests redueixen el dany solar fins a un 60% i, per tant, minimitzen les possibilitats de cataractes d’una persona.