Skip to main content

La nostra societat cada dia està més interessada en menjar i beure productes de millor qualitat i que siguin més beneficiosos per la nostra salut.

Les normatives que van sortint, amb els nous etiquetatges dels productes, ens aporten una mica més de llum amb tot el que mengem i bevem.Cada cop més, sabem més coses de sucres, colesterol, greixos, etc, etc.

Dins d’ aquest petit món de la carn, és el nostre desig aportar-vos  una mica més de llum sobre aquest tema i ens fem una pregunta:

La carn de poltre, és la millor carn?

 Per respondre aquest pregunta farem l’ exercici de deixar de costat el gust. És a dir, no tindrem en compte si a la persona li agrada més el gust de la carn de poltre o el gust del pollastre i ens centrarem en totes les altres característiques….

Abans de tot definint-la….

La carn de poltre és una carn que pertany a la categoria de carns vermelles. És de color rosat. En el nostre cas parlem d’ animals entre 8 i 12 mesos, d’ animals que viuen en llibertat, i que per tant, el factor humà no intervé en cap cas en la seva alimentació ni en res de res. Si l’alimentació dels animals i el seu benestar és excel·lent, llavors la carn és excel·lent i aquest és el nostre cas amb la carn de poltre.

Les seves característiques…

Bé, a nivell de característiques  és una carn molt saludable i nutritiva donat que té poca quantitat de greixos, un alt valor proteic per la seva gran riquesa en vitamines i minerals i per la gran quantitat de ferro que conté. Com a elements també destacats té un alt nivell de fòsfor i magnesi i àcids grassos essencials omega 3. És de molt fàcil digestió.

Molts professionals de la salut la recomanen, i és molt aconsellada per a nens, adults i gent gran i molt per a persones que voler fer una dieta saludable.

 

Aquí us presentem una petita comparativa:

 

Per 100 grs

Energia (Kcal)

Humitat (%)

Proteïnes (g)

Colesterol (mg)

Greix (g)

Poltre

107-121

73-75

22-23

20

1-3

Vedella

129-150

53-74

15-21

65

13-28

Porc

151

52-74

14-20

60

23-32

Pollastre

112-124

75

20-22

78

11

Gall d’ indi

160

70

21

68

8

Xai

121-216

58-65

15-20

70

16-26

 

Tornem al principi, és la millor carn?

 

Si ens situem en situacions especials com per exemple anèmies, o som persones que fem esport de nivell físic exigent,  no hi ha cap mena de dubte. La carn de poltre és el nostre gran aliat. A casa nostra tenim un atleta professional que és un gran consumidor d’ aquesta carn.

Si per un altre costat volem fer una dieta equilibrada, volem pocs greixos i un baix nivell de colesterol, tampoc hi ha dubte, és el nostre gran aliat.

Som un país amb una gran riquesa culinària i per tant podem triar i molt i gaudir d’ un bon àpat.  En la diversitat trobarem el gust de moltes coses i en la carn també. Si no teniu inclosa aquest tipus de carn en la vostra dieta habitual, potser seria interessant posar-ne, com us hem explicat,  tot són avantatges….