Skip to main content

En el món de la gastronomia hi ha molts productes que ens permeten gaudir de plats exquisits i que estan  a molt bon preu. Un d’ ells és la nostra botifarra.

La podem trobar acompanyada  amb molta varietat de gustos, des de formatges, sobrassades, escalivades, fins a peix, com el calamars, sèpies, i verdures com els alls tendres, calçots i amb algun toc com potser el foie, mels, etc, etc.

No obstant, deixarem de costat ara el seu acompanyament i ens fixarem amb la botifarra crua de tota la vida.

Com sabem de la seva qualitat?

Primer de tot la qualitat ens la donarà la seva matèria primera. Recordeu que la botifarra porta carn de porc, sal i pebre. Quan millor sigui el porc i millor la part de la carn que hi posem del porc, millor serà el resultat final. Si li posem massa panxeta, per exemple, ens quedarà una botifarra massa greixosa, amb un gust fluix  i amb una digestió més complicada. Si la carn que usem és d’ alta qualitat, el resultat es notarà.

En segon lloc, és necessari fer les botifarres a ma. En l’ actualitat podem trobar màquines que fan tota la feina i amb molt poc temps. A casa les fem nosaltres a ma. La diferència ja de sortida és la seva esponjositat. Si la fem a mà, la carn és més tendre. La carn i el producte l’ hem de mimar.

Per últim, és necessari, per respecte al client, que es faci amb tripa natural. En l’ actualitat la majoria d’ empreses que fan a gran  volum fan servir tripes artificials, que són més econòmiques però clar, a l’ hora de menjar, l’ usuari està menjant un tros de plàstic i clar, a casa nostra això no ho farem.

 

A primer cop d’ ull una botifarra ha de tenir un color rosat. Quan més blanc hi ha més panxeta i greixos.  Si el producte és natural, és convenient que porti pebre, ja que és el millor conservant. Si el color és més fosc és perquè la carn és més reposada. No obstant, no patiu, si deixeu reposar una botifarra uns dies, es convertirà en un fuet, je,je

 

Sabies que les botifarres  en diem que ” estan vives?,  en un proper article us explicarem el perquè estan vives…..

 

Que us vagi de gust !!!