Skip to main content

Un altre plat fàcil de fer. Una base de mongetes del ganxet, amb una bona botifarra, que si voleu la podeu canviar i posar si voleu una de negre o d’ algun altre tipus. Podeu fer-la sempre al vostre gust. El resultat és un plat amb moltes vitamines i deliciós. Us convidem a que el proveu de fer i si us ve de gust, ens doneu la vostra opinió.
Endavant:

Despatxeu ( per uns 10 gotets)
-½ kg de mongetes del ganxet cuites
-1-2 botifarres de bolets
-4-5 talls de pernil salat
-oli d’oliva
-1 gra d’all
-sal i julivert
-lecitina de soja
Preparació
1-Tritureu les mongetes amb un polsim de sal, una mica de l’aigua i un rajolí d’oli, fins obtenir una crema ben fina i suau

2- Feu la botifarra a talls i passeu-los per la paella, banda i banda, uns instants.

3- Poseu els talls de pernil al forn a temperatura mitja, uns 150 º durant uns 40-45 min, fins que veieu que quedin ben ressecs. Deixeu-los refredar entre dos papers de cuina per tal que deixin anar l’excés de greix. Reduïu-los a pols amb l’ajut d’un corró.

4-Picar i daurar el gra d’all amb unes gotetes d’oli. Després aboqueu-ho en un vas i tritureu-ho juntament amb 250cc. d’aigua i un grapat de fulles de julivert. Coleu-ho. Afegiu-hi 2 gr. de lecitina de soja i torneu-ho a batre procurant incorpora-hi força aire. Deixeu-ho reposar uns instants
Muntatge
Ompliu el fons dels gotets amb el puré de mongetes del ganxet, afegiu-hi el tall de botifarra, un raig d’oli, un polsim del pernil, l’aire de julivert … i gaudiu-ho de gust.