Skip to main content

Amb el fred ja  som en temps dels constipats, la grip, la tos i els mocs.

La grip i el constipat són provocats per virus i no es poden tractar amb antibiòtics, només tractar els símptomes.
A la farmàcia trobem un ampli ventall de productes que alleugen els símptomes, com ara els antitussígens, els mucolítics, els analgèsics, els antipirètics, etc.

Però, a on van anar a parar els remeis casolans de les nostres àvies? A continuació teniu diversos remeis que us poden ajudar:
→ La hidratació és fonamental, beure líquid en abundància és útil per prevenir la sequedat que irrita el nas i la gola, també fluïdifica el moc i fa que sigui més fàcil la seva eliminació. Si els líquids són calents, proporcionaran més beneficis.

→ El gingebre té propietats analgèsiques, antipirètiques i antibacterianes. Fer una infusió amb una cullerada de gingebre fresc picat i 200 ml d’aigua bullent ens millorarà el malestar.

 L’all és ric en al·licina, una substància amb propietats antisèptiques que ajuden al cos a combatre la grip i altres infeccions. Podem preparar infusions amb all picat, mel i llimona.

→ La mel és un expectorant natural i és útil per combatre les infeccions de gola, per les seves propietats antisèptiques. La podem afegir a les infusions.

→ La vitamina C és un poderós antioxidant que optimitza el funcionament de les cèl·lules que combaten les infeccions en estimular la producció dels neutròfils, el tipus de glòbul blanc més comú que defensa el cos de les infeccions bacterianes. La taronja, mandarina, llimona, magrana, kiwi, maduixes, pinya, papaia, mango i poma són riques en vitamina C però també tenen altres propietats que ens seran molt útils per combatre els símptomes de la grip.

→ Taronja, mandarina i llimona ajuden a augmentar la producció de les cèl·lules que combaten les infeccions (limfòcits i macròfags) i redueix el risc d’atacs bacterians i virals. És recomanable prendre cada dia durant tot l’hivern un suc amb alguna d’aquestes fruites.

→ La magrana, rica en antioxidants i àcid fòlic. Molt efectiva reforçant el sistema immunològic i augmenta la resistència al contagi del virus de la grip.

 El kiwi conté fibra i antioxidants. Ens ajuda a reforçar el sistema immunològic. Afavoreix la disminució de símptomes com la congestió, el mal de gola i de cap.

→ Les maduixes i els fruits vermells, són riques en antioxidants. Les maduixes contenen més vitamina C que les taronges, 60mg per cada 100gr.  Contenen àcid salicílic que alleuja la febre i el mal de cap.

 La pinya és rica en calci i fòsfor. També posseeix bromelina, un enzim que actua com a expectorant i antiinflamatori.

→ La papaia rica en vitamina C i A, activen el sistema immunitari i promouen la salut respiratòria i ajuda a prevenir la grip i el constipat.

→ El mango conté vitamina C i A, gran poder expectorant i antiinflamatori.

→ La poma rica en vitamina C i A ajuda al sistema immune i té un efecte purificador que ajuda a eliminar les impureses que intoxiquen el cos. Excel·lent medicament natural per les malalties de les vies respiratòries.

→ Les inhalacions amb eucaliptus, ens ajudaren a obrir les vies respiratòries i alleujar la irritació de gola, també afavorirà l’expectoració. Per preparar-la; col·locar aigua bullent amb unes fulles d’eucaliptus, posar una tovallola sobre el cap i respirar el vapor.

→ Per disminuir la tos nocturna, partiu una ceba per la meitat posar-la en un recipient a prop del llit.

→ Fer infusions amb farigola ajuda a prevenir el constipat, és antisèptic i expectorant.

Obrir xat
💬 Necessites ajuda?
Hola 👋
en què podem ajudar-te?