Skip to main content

Com podem  preparar uns bons embotits…

Moltes vegades ens passa que tenim convidats a casa i no tenim temps. Un dels plats estrella que ens ajudarà a preparar-ho tot en uns minuts i sense gaire feina són un plat de pa amb tomàquet amb uns bons embotits.  Si vols fer un àpat més lleuger, treu el pa i posa una bona amanida o qualsevol altre cosa que et vagi bé.

El que sí que és important és el tema dels embotits que ara mateix en parlarem.

Quins embotis posem?

Sobre gustos no hi ha res escrit i per tant no podem dir ni ase ni bèstia, fes el que et vingui més de gust però sempre recorda com són els teus convidats i posa el que a ells creus els agradarà més.

Embotits frescos

En aquest grup hi posarem els que guardem a la nevera, com el pernil dolç o pernil de gall dindi. Aquests productes, mitja hora abans de que vinguin els convidats ja els pots treure de la nevera i posar-los  en el plat que posaràs a taula. Si són una mica freds a l’ hora de menjar-los millor.

Embotits curats

En aquest grup hi  inclourem tots els embotits com el fuet, la llonganissa, el xoriç, els bulls blanc i negre, les catalanes i algun altre que em deixo. Tots ells sempre els has de servir a temperatura ambient. Tots ells porten greix i aquest greix, si està a una temperatura ambient, quan el posem a la boca notarem la seva textura i esponjositat i sabor. Si el posem fred, aquest greix no es desfà i per tant no gaudim del producte.  Per tant, mai serveixis un fuet tret de la nevera fa cinc minuts, retalles el seu sabor. Això és com el vi negre. Si el serveixes fred talles el seu perfum i el seu sabor. Si el serveixes a una temperatura de 15-18 graus, gaudiràs molt més  d’ aquell vi.

Apartat especial

El pernil ibèric el volem tractar d’ una forma especial. És un producte de molts sabors i textures. És necessari que el serveixis, quasi calent. Ha de ser servit a una temperatura de 30-35 graus. En aquesta temperatura, si el poses a la boca, amb el greix que conté guadiràs d’ un munt de sabors . En canvi, si el serveixes fred, retalles el seu esplendor. Si  vols fer això durant  l’ hivern, et recomanem que posis un plat sense res al microones i l’ escalfes durant un minut. Llavors treu el plat i posa el pernil a sobre. Aquesta escalfor farà que assaboreixis tot el sabor del pernil.