Skip to main content

Els diferents graus de cocció d’ un filet o entrecot de carn.

 

Us ensenyem com aconseguir la cocció desitjada  i alguns consells més per preparar i consumir un bon filet o entrecot. mab un gruix de 2 o 3 cms.

Els grus de cocció van en funció del país on estiguem i per tant, farem servir, els noms a nivell internacional que es fan servir quan vas a un restaurant. Partim de la base de 5 punts de cocció i que són volta i volta, poc fet, al punt, mig fet i molt fet. Tot va en funció del temps de cocció que li donem a la carn.

L’escala que us mostrem està inspirada en estàndards internacionals:

1. Molt poc fet, volta i volta o rare

Exteriorment el color és torrat però a l’interior la carn està vermella sagnant i a una temperatura d’ entre 45º i 52º. El tacte és molt tou i sucós i costa més de mastegar.

2. Poc fet, sucós, o medium rare

Exteriorment el color és torrat i, a l’interior, la carn és de color vermell viu i comença a tenir parts rosades. La temperatura interior és d’ uns 57º. El tacte és tou.

3. Al punt o medium

Al centre el color és rosa suau. La temperatura interior està entre 60º i 63º. El tacte és tou i elàstic.

4. Mig fet o medium well

A l’interior, la carn és de color lleugerament rosa. La temperatura interior és d’ uns 66º. El tacte és tou i una mica elàstic.

5. Molt fet o well done

L’interior no té tonalitats rosades. El tacte és ferm i rígid i la temperatura interior és d’uns 70º. La major part de la gent que li agrada la carn, creu que aquest tipus de cocció és fer-la malbé, però recordem que sobre gustos, tothom té la raó !!!