Skip to main content

De pollastres en tenim de moltes races, però , en farem un resum i les diferenciarem en tres grans grups :

Grup 1: El pollastre de superfície comercial, habitualment de color blanc. Prové de qualsevol lloc de la península. És de pell i carn de color blanc i es cria de forma intensiva. S’ introdueixen en gàbies petites, les 24 hores al dia amb llum artificial perquè estiguin menjant totes les hores.
És alimentat amb aliments contaminats entre d’ altres (pinsos, elements transgènics, etc, etc) i fan servir hormones del creixement.Té un període de criança inferior als 28 dies, llavors és sacrificat i transportat a la gran superfície.
En aquestes granges, el 20% dels pollastres que es produeixen , moren asfixiats ja que, a l’ estar sotmesos amb hormones del creixement, creix abans el seu cos que no pas les seves potes i això fa que un 20% moren ofegats dins la gàbia. És molt pitjor això que no pas una cursa de braus.
El resultat de tot això és una carn contaminada amb hormones, de baix gust, molt transparent i de baixa qualitat.

Grup 2: El segon gran grup podríem situar el pollastre de granja i en el nostre cas, el pollastre groc català.
És una raça pròpia de Catalunya, viuen en granges, amb una alimentació controlada, basada en cereals naturals i la seva forma de cria no és intensiva. No es fa servir cap aliment contaminat ni tampoc s’ usen hormones de cap tipus. Hi ha una regulació de la Generalitat de Catalunya que regula aquestes granges. Aquest pollastre és de color groc, te un període de criança entre els dos i tres mesos i el resultat és un pollastre gens contaminat, de molt bon gust i molt saludable.

Grup 3: En un tercer grup posem els pollastres d’ alta gamma i que en el nostre cas és el pollastre de pagès.
Dit i fet, es tracta de pollastres que viuen en plena llibertat, la seva alimentació és totalment natural i la seva criança està entre els quatre i cinc mesos.
El resultat és un pollastre totalment groc, molt nutritiu, de baix contingut en greix si comparem amb altres carns , i molt gustós a l’ hora de menjar-lo. És el rei dels pollastres !!!

Obrir xat
💬 Necessites ajuda?
Hola 👋
en què podem ajudar-te?